Daniel Maslák: „Svatební tanec je okamžik, na který nikdy nezapomenete.“

Přečtete si rozhovor s jedním z našich nejoblíbenejších lektorů na svatební tanec - Danielem Maslákem. O tom, jak je vlastně svatební tanec velmi jednoduchý a zvládne ho každý.

Svatební tanec na míru Praha, Mladá Boleslav, Písek
Svatební tanec na míru Praha, Mladá Boleslav, Písek

 

 

Dane, můžeš se prosím představit v krátkosti pro čtenáře, co tě neznají?

Určitě, jmenuji se Daniel Maslák, brzy mi bude 21 let a aktuálně studuji Architekturu a stavitelství na ČVUT. Už od základní školy je mou velkou vášní právě tanec, kterému se věnuji přes 10 let. Jsem dvojnásobný finalista MČR ve sportovním tanci a aktuálně i trenér a porotce II. třídy. Více se o mně dovíte v mém medailonku

Jak jsi se dostal k tomu, že vytváříš svatební tanec?

Jako první jsem začal trénovat sportovní páry u nás v tanečním studiu COOL DANCE a následně mi byla nabídnuta právě výuka svatebních tanců. Byla to pro mě výzva a chtěl jsem to zkusit. Bral jsem to zároveň jako další sebezlepšování v oblasti tvoření choreografií. Hned po prvním postaveném tanci mě to bavilo a doufám, že kromě mě, lekce bavily i snoubence.

 

Svatební tanec na míru zvládne každý COOL DANCE
Svatební tanec na míru zvládne každý COOL DANCE

Co to vlastně ten svatební tanec je? Co si pod tím mohou lidé představit?

Svatební tanec je prvním tancem novomanželů, který se většinou tancuje po svatební hostině. Jedná se o velice speciální chvíli, kdy jste pod drobnohledem všech svatebčanů a společně se svou polovičkou si užíváte velice romantickou atmosféru a tančíte na vaši oblíbenou píseň. Pro spoustu lidí to může být částečně stresující situace, jelikož se nikdy tančit neučili nebo by chtěli předvést něco víc než klasický „ploužák“, ale nevědí jak na to. Právě od toho tu je naše taneční škola, která po vstupní domluvě připraví sestavu pro snoubence na jejich oblíbenou píseň a následně je vše naučí krok po kroku. Ovšem také je tu možnost, že si pár chce osvojit pouze základní kroky některých tanců, aby mohl protančit celou svou svatbu. I to umíme zajistit.

Zvládne to každý?

Z dosavadní zkušenosti mohu říct, že ano. Dle mého názoru je to pouze o komunikaci. Na první lekci se na základních krocích přesvědčím, jak na tom dotyční jsou tanečně a následně pro ně připravuji sestavu šitou na míru dle jejich možností. Díky tomu, že sestavy přizpůsobuji schopnostem a představám tanečníků, tak je každá sestava originál a všichni ji tak zvládnou zatančit s tím nejlepším pocitem. 

Konzultuješ choreografie se zájemci? Jakou chtějí hudbu, které taneční kroky?

Toto beru jako naprostou samozřejmost, pokud se v nějaké části sestavy někdo necítí dobře, tak je vždy možnost ji upravit a předělat. Základem úspěchu je, aby se pár v sestavě cítil dobře a právě proto si vybral spolupráci s tanečním studiem, které má připravit sestavu dle jejich představ. Co se týká hudby, snažím se pouze konzultovat a případně pomáhat s výběrem. Je to z toho důvodu, že píseň by si měl vybrat pár sám, aby mu byla něčím blízká. Takže celý proces je kooperace jak snoubenců, tak lektora.

Dokážeš čtenářům přiblížit, jak vypadá nácvik svatebního tance?

Většinou je nácvik koncipován do šesti lekcí. Zájemci se nemusí bát, nepotřebují nic speciálního, oblečení stačí to, které jim přijde nejvíce pohodlné a o botách platí to samé. Taneční boty si mohou případně pořídit přímo u nás. 

První lekci můžeme brát jako formu vstupní konzultace, kde si řekneme naše představy a domluvíme detaily lekcí. Následně si vyzkoušíme pár základních kroků, podle kterých si udělám obrázek o taneční úrovni a schopnostech snoubenců.  Druhou, třetí a čtvrtou lekci máme zasvěcenou výuce kroků sestavy a jejímu osvojení. Pátá a šestá lekce je většinou zaměřená na doladění detailů a dotažení naší sestavy k dokonalosti.

 

Svatební tanec se soukromým lektorem Taneční studio COOL DANCE
Svatební tanec se soukromým lektorem Taneční studio COOL DANCE

Co tě baví nejvíce na práci lektora svatebních tanců?

To, že učím zamilované lidi, kteří se chtějí společně něco naučit. Myslím si, že celý proces vymýšlení a výuky svatebního tance by měl být hlavně příjemným zážitkem, na který budou budoucí manželé rádi společně vzpomínat. I já si z každé lekce odnáším hezké vzpomínky a právě to mám na této práci nejraději.

Jak se s tebou nebo tvými skvělými kolegy mohou novomanželé spojit?

Rádi splníme představy každému novomanželskému páru. Takže určitě kontaktovat taneční studio COOL DANCE, přímo na webových stránkách se nacházi sekce svatební tanecZde zájemce přímo spojí se mnou a následně už si vše dohodneme individuálně emailem nebo telefonicky.

 

Děkujeme za rozhovor Dane!

A my Vám na závěr přikládáme krásné video, jak by takový svatební tanec mohl vypadat.