MINI DANCE - ideální první kroužek pro děti.

Začít se seznamovat se sportem již v raném věku je zásadní pro celkový vývoj a růst vašeho dítěte. Ačkoli existuje mnoho sportů, z nichž si můžete vybrat, doporučujeme vyzkoušet společenský tanec. V naší taneční škole učíme děti již od věku 4 let, proto neváhejte dlouho a dopřejte svým dětem včasný sportovní start.

Jak vypadají naše hodiny? 

Učíme se kroky
Učíme se kroky
  • Hodně se hýbeme

Společenský tanec je specifický druh sportu, který propojuje náročnou fyzickou aktivitu s estetickou složkou. Děti během tance zapojují všelijaké svalstvo a učí se koordinaci pohybů s muzikou. Ačkoliv vám to v teorii může připadat banální, pokud jste si někdy jako rodič vyzkoušel/vyzkoušela ladit specifické taneční kroky s hudbu, víte, že je to kus náročné, avšak zábavné práce.

  • Budujeme disciplínu, ale zároveň dáváme prostor kreativitě.

Disciplína je klíčová pro každý sport. I pro tanec, který se může zdát hodně improvizační, je důležité opakování kroků a učení se technik, které učí plynulosti a efektivního zapojování jednotlivých částí těla. S dětmi se od základů učíme, jak správně stát, jak tvořit pohyb, zároveň každý do tance stejně přidává něco vlastního. 

Legrace na hodinách
Legrace na hodinách
  • Trénujeme ve skupině

Skupina, nebo partner umožňuje dětem cvičit komunikaci. Všichni víme, že ze začátku to pro děti není nic snadného, ale společná aktivita funguje jako skvělý tmelič kolektivu. Děti ve víru tance zapomenou na to, že se vidí poprvé a tančí a cvičí jako jeden.

  • Máme spoustu legrace

Pokud sport dítě nebude bavit, nemůžete počítat s tím, že u něj vydrží. Proto je pro nás důležité především u kurzů pro menší děti propojovat tanec se zábavou. A může se jednat jak o hry, tak i speciální srandovní tanečky, které pro děti připravujeme. Na druhou stranu, pokud si na hodině jen hrajeme, nevybudujeme žádný zájem o sport. Je tedy nutné mít obě věci v rovnováze: disciplínu a zábavu. 

♥ Jsme perspektivní do budoucna.

Dovednosti, které děti tančením získají, zůstávají na celý život. Nejedná se jen o pohybové možnosti, flexibilitu a hudební cit, ale například i týmovou spolupráci či sebekázeň. Navíc, pokud se vašemu dítěti společenské tancování zalíbí, může ho provozovat na profesionální úrovni, soutěžit na mezinárodních soutěžích a účastnit se mistrovství. Jako v jiných sportech úspěšnost pak často záleží na včasném startu a soustavnému věnování se vybrané disciplíně. Proto vás srdečně zveme vyzkoušet společenské tancování i kdyby mělo nakonec pro vaše dítě zůstat "jen" volnočasovým koníčkem. První lekce v naší taneční škole je nezávazná a nic vám tedy nebrání přijít si tanec vyzkoušet. Budeme na vás čekat a moc se těšit!