Jak správně vybrat taneční obuv? Naše cool tipy!

Výběr taneční obuvi může být skutečný oříšek. Nechte si poradit od profíků a vyberte ten pravý pár pro sebe!

Proč se vyplatí „investovat“ do taneční obuvi?

Rozdíl mezi taneční botou a botou společenskou je opravdu znatelný. Taneční obuv vám nabízí nesrovnatelné pohodlí, které zaručí bezproblémový tanec. Taneční bota je vytvořena z pečlivě vybraných a ozkoušených materiálů, které jsou přátelské k Vaší noze. Nehrozí Vám tak odřeniny, puchýře či jiné bolesti. Kvalitní obuv Vám také poskytne potřebnou jistotu pro všechny taneční kreace. Noha je v ní stabilně upevněná, a tělo tak získává dostatečnou oporu. Cenově se profesionální taneční obuv pohybuje kolem 2000 KČ a při správné péči může vydržet až několik plesových sezón. Navíc jsme přesvědčení, že skvěle doplní každý Váš outfit! 🖤

Jaké máme druhy obuvi a které doporučujeme my?

Na společenské tance existují dva základní druhy obuvi, a to standardní a latinsko-americká. Latinsko-americká obuv se na rozdíl od standardní vyznačuje zvýšeným podpatkem. U pánských bot se bavíme o standardní výšce 2,5 cm, dámy si mohou vybrat ze škály 5 až 8 cm. Standardní dámskou botu na první pohled poznáte podle uzavřené špičky.

carousel - JFD - Petr
carousel - JFD - Petr

Tipy pro pány

Pánům zpravidla doporučujeme standardní model boty. Nízký podpatek zaručí pohodlí jak na taneční kurzech, tak na celovečerních zábavách. Pánský standardní typ boty lze vybírat v několika materiálových provedení například v látce, kůži, laku, neoprenu či kombinaci více materiálů. Barevné spektrum se většinou omezuje na odstíny černé.

Na začátku si musíte uvědomit jaké máte preference. Preferujete pohodlí, či styl? Pokud je pro vás tanec novou záležitostí a rádi byste boty využili dále především během plesových sezón, doporučujeme právě botu koženou. Kožená bota se noze snadno přizpůsobí, snese největší zatížení, a je pro ni typická dlouhá životnost.

Exkluzivní vzhled lakovaných bot dodá samozřejmě každému obleku potřebný šmrnc. Taneční začátečníci, kteří si s partnerkou často "šlapou" na nohy, by si však měli dát pozor, protože lak se může snadno poškrábat.

V případě, že preferujete pohodlí tak doporučujeme botu látkovou, která je bezúdržbová, velmi prodyšná, ohebná a komfortní. Novinku představuje kombinace měkkého neoprenu a laku. Pokud si zakládáte na prémiové kvalitě, pohodlí a stylu, je tento typ boty vytvořen právě pro Vás.

 

carousel - JFD - Kristýna
carousel - JFD - Kristýna

Tipy pro dámy

Dámy si při výběru obuvi mohou splnit téměř každé přání. Už dávno neplatí, že uzavřená bota je jen na nízkém podpatku a tzv. latinka výškou odpovídá pořádným jehlám. Klasické barevné spektrum zahrnuje odstíny tělové, černé, stříbrné a bílé. Lze vybírat z několika designů podle vlastních potřeb. Protože rozměry nohou jsou specifické, doporučujeme vždy obuv vyzkoušet předem a nebát se nechat si poradit. Pokud najdete typ boty, který Vám hezky sedí (zavřená STT bota, otevřená LAT s pásečky, otevřená LAT se zámečky, polouzavřená) můžete se nechat unést výběrem barvy a designovek jako jsou zavírání, kamínky, pásky apod.

Velmi oblíbeným typem našich kurzistek je i obuv tréninková. Dámská tréninková obuv se vzhledem podobá pánské botě. Je vhodná, pokud často tančíte, a nezamýšlíte ji využít na společenské akce. Má nízký podpatek, nebo třeba vůbec žádný! Není divu, že se stala takovým hitem, že?

Nejlepší značky obuvi

Na trhu najdete několik značek  taneční obuvi. Naše taneční škola COOL DANCE již dlouhodobě spolupracuje se značkou JFDance, která podle nás nabízí skvělou finančně příznivou obuv pro začátečníky, ale uspokojí i zkušenější.  Ti si vyberou například z prémiových modelů STARDANCE či novinky Orange. 

Naši COOL kurzisti si navíc mohou krásnou taneční obuv pořídit se slevou 10 % a mají možnost si všechny modely vyzkoušet přímo na našich pobočkáchProtože my si na kvalitní obuvi potrpíme! A vy? Prozkoumejte naši nabídku 💖.